Rear Extension in Whitstable

Our clients wanted to update their terraced home to create a large kitchen and entertaining space opening onto the garden. The existing ground floor comprised two living rooms in the main part of the house and a long thin kitchen in the original rear extension onto which an open plan garden room had been added. This space was long and thin and created something of a ‘railway carriage’ effect.

Our proposal was to infill the passage to the side of the rear extension and to incorporate most of the back living room into the large kitchen/ dining/ living room, using a small part of this room to create a downstairs cloakroom, including a shower.

<After – Ground Floor Plan – Before>

There was a fair bit of structure involved in holding up the first floor above and that, combined with an odd boundary relationship, enabled us to create a really interesting ceiling across the kitchen and dining spaces. Our client was very happy with the result.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s